Napadol manželku a vyhrážal sa jej zabitím. Požiar auta v Poprade a Sabinove. Vykradli ťahače s návesmi. Smrteľná dopravná nehoda v okrese Sabinov

21.10.2008 Celý región

Napadol manželku a vyhrážal sa jej zabitím:\r\nHumenský policajný vyšetrovateľ vzniesol dnes obvinenie z prečinu nebezpečného vyhrážania 32 ročnému mužovi z obce Udavské, okr. Humenné.
Obvinený muž v nedeľu (19.10.2008) okolo 19:30 h doma v spálni začal zo žiarlivosti vytýkať svojej manželke iný vzťah. Keď žena tieto slova odmietla, fyzicky ju napadol a za vlasy a nohu ju ťahal von z domu. Počas toho ju stále bil rukou, kopal po celom tele a vyhrážal sa zabitím. Pri schodišti sa žena chytila zábradlia, kde od manžela utŕžila úder do oblasti oka následkom ktorého bola lekársky ošetrená. Toto zranenie si vyžiada práceneschopnosť do 7 dní. Polícia obvineného muža zadržala, obvinila a bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby.
Nedeľný útok na manželku nebol zo strany muža prvý. Začiatkom september 2007 okolo 22:15 h v spálni rodinného domu v podnapitom stave fyzicky napadol svoju manželku a s legálne držanou zbraňou (pištoľ) v ruke sa jej vyhrážal zabitím. K ublíženiu na zdraví nedošlo.

Požiar auta v Poprade a Sabinove:
Polícia začala včera trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci v prípade požiaru auta v Poprade.
V noci z pondelka na utorok došlo na Partizánskej ulici v Poprade k požiaru osobného auta Toyota Land Cruiser. Auto bolo zaparkované na parkovisku pred jedným z obytných blokov. Doposiaľ neznámy páchateľ založil oheň v pravej prednej časti auta. Plamene poškodili predné sklo, predné blatníky, kapotu , prahy a plastové časti motora. Taktiež došlo k zadymeniu interiéru vozidla. Spôsobená škoda je vyčíslená na 300 000. - Sk.

K požiaru osobného auta došlo aj v Sabinove. Počas noci z nedele na pondelok zapálil doposiaľ neznámy páchateľ na Ulici 9. mája v Sabinove osobné auto Ford Orion. Požiar zničil celý interiér, poškodil obe predné dvere, kapotu, strechu a strešné okno. Hmotná škoda je vyčíslená na 70 000. - Sk. Následkom horenia došlo aj k poškodeniu vedľa stojaceho osobného auta VW Golf. Sálavé teplo poškodilo predný nárazník a spätné zrkadlo. V tomto prípade je škoda vyčíslená na 25 000. - Sk. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Nález povojnovej munície:
Na policajnú linku 158 oznámil včera dopoludnia 62 ročný Svidníčan nález munície z II. sv. vojny.
Pri obci Kapišová v trávnatom poraste v časti zvanej Za vrchom našiel 4 ks protitankových mín. Polícia zabezpečila miesto nálezu pred prístupom verejnosti a nájdenú muníciu zneškodnil privolaný policajný pyrotechnik.

Vykradli ťahače s návesmi:
Popradskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do nákladných áut s návesmi zaparkovaných v areáli jednej z popradských firiem.
V noci z nedele na pondelok vošiel zatiaľ neznámy páchateľ do areálu firmy, pričom do áut sa dostal po rozbití okien na dverách. Celkovo vykradol štyri ťahače a na štyroch návesoch rozrezal plachty. Z áut zobral rôzne veci, ako DVD prehrávač, CD a DVD nosiče, navigačný systém, žiarovky, peniaze, osobné doklady, ale aj jednu pneumatiku. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 180 700. - Sk. Polícia začala trestné stíhanie pre prečiny krádeže a poškodzovania cudzej veci.

Smrteľná dopravná nehoda v okrese Sabinov
Včera (20.10.2008) o 19:45 h došlo na ceste medzi obcami Rožkovany a Červenica, okr. Sabinov, k dopravnej nehode medzi osobným autom Renault Scenic, ktoré viedol 66 ročný muž z Ražňan (okr. Sabinov) a 24 ročným chodcom z Pečovskej Novej Vsi (okr. Sabinov). K dopravnej nehode došlo tak, že vodič viedol vozidlo smerom na Sabinov, pričom v rovnom úseku cesty pravou prednou časťou auta zrazil chodca. Ten utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Telo nebohého bolo prevezené na oddelenie patológie FNsP v Prešove, kde bude vykonaná pitva. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna. Na vozidle vznikal škoda 120.000, - Sk. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za prečin usmrtenia.
 

Vyberte región